top of page

Utilizarea stimulatorilor de creștere cu alge marine în agricultură



În agricultură ,cand vorbim despre culturi productive, indiferent de tipul acestora, ne referim în principal la doua aspecte foarte importante: cantitate și calitate. Fermierii și agricultorii care doresc să obțină culturi profitabile, care dau randament, trebuie să se asigure că acestea se vor dezvolta în cele mai bune condiții. Pentru acest lucru, este absolut necesar ca plantele cultivate să aibă toate substanțele care au un aport important în dezvoltarea lor. De aceea, este recomandat să se folosească stimulatori de crestere.

Stimulatorii de creștere se remarcă prin câteva avantaje importante:

  • sunt necesare doze mici, comparativ cu suprafața recoltată;

  • sunt substanțe flexibile, care se pot utiliza pentru o mare varietate de culturi;

  • necesită un numar redus de aplicări;

  • se obțin rezultate foarte bune la toate tipurile de culturi.

Stimulatorii de creștere sunt destinați în principal pentru stimularea creșterilor vegetative, aeriene și subterane a plantelor și pentru stimularea capacității de fructificare a plantelor. De asemenea, aceste substanțe contribuie și la capacitatea de rezistență a plantelor la diferiți factori negativi, precum temperaturile scăzute din timpul iernii, seceta din timpul verii, grindina sau efectele fitotoxice ale pesticidelor utilizate în exces.

În plus, stimulatorii se folosesc în principal pentru a crește cantitatea și calitatea recoltei și pentru a stimula precocitatea acesteia, lucru foarte util în mod special pentru plantele care au doua etape de plantare/însămânțare și recoltare pe parcursul anului.

Extractul de alge marine, substanța – minune pentru stimularea creșterii plantelor

Algele marine sunt folosite într-o gamă largă de produse, nu numai pentru agricultură, ci și în alte domenii, datorită proprietaților lor deosebite și ale substanțelor pe care le conțin. Algele din specia Ascophyllum nodosum sunt niște alge de culoare maro, care se găsesc în nordul Oceanului Atlantic și pe coasta de nord-vest a Europei. Aceste alge se găsesc în general în estuare și pe coastele mai puțin expuse, unde se dezvoltă în voie. Algele Ascophyllum nodosum sunt folosite în producerea fertilizatorilor ți a stimulatorilor de creștere ecologici și pentru consumul uman și animal. Ca și fertilizator și stimulator de creștere, această algă se regăsește în compoziții organice, pentru o mare varietate de culturi, datorită combinației de macronutrienți (fosfor, potasiu, azot, calciu, magneziu, sulf) și micronutrienți (cupru, fier, zinc, mangan). De asemenea, conține și substanțe organice cu un rol deosebit în creșterea și dezvoltarea plantelor: citokinetine, gibereline, auxine, betaine, mannitol, acizi organici, polizaharide și amino-acizi.

Citokinetinele, giberelinele și auxinele sunt fitohormoni naturali, pentru stimularea creșterii și dezvoltării plantelor, care se folosesc frecvent în agricultură. Fitohormonii influențează creșterea plantelor prin intensificarea divizunii celulare sau prin alungirea celulelor și au un rol pronunțat în procesele de germinare, înflorire și coacere, dar și de creștere a rezistenței în perioadele de secetă. Auxinele se utilizează în agricultură ca stimulatori pentru accelerarea coacerii fructelor, înrădăcinarea butașilor sau obținerea fructelor fără semințe. Giberelinele au o acțiunea sinergică cu cea a auxinelor.

Prin utilizarea acestor alge ca și fertilizatori și/sau stimulatori de creștere, în cazul fructelor și al legumelor, pulpa se dezvoltă mai bine, iar acestea acumulează mai mult zahar. Acest lucru se datorează conținutului de polizaharide și manitol (care este o substanță ce are jumatate din puterea de îndulcire a zaharului și un indice glicemic mai scazut decît acesta).

În urma diferitelor studii efectuate de către cercetători din lumea întreagă asupra efectelor utilizarii algelor Ascophyllum nodosum în agricultură, s-a constatat clar o dezvoltare mult mai buna în cazul culturilor respective. Dintre aceste studii amintim doua dintre cele mai recente: studiile despre aplicarea foliară a extractului de Ascophyllum nodosum în cazul castraveților și în cazul vinetelor, ambele efectuate de Universitatea Azad din Iran.

Avand în vedere toate aceste aspecte, Cameli-Construct SRL îți recomandă Stimulatorul de creștere Ferti Algi(https://www.ingrasamintemd.com/product-page/vitafer-ferti-algi) . Acest stimulator de crestere are o compozitie 100% organică, se poate utiliza foliar sau prin fertirigare și se poate aplica prefloral sau chiar în timpul înfloritului, pentru o mai bună legare a fructelor. Se utilizează pentru pomi fructiferi, legume, viță de vie ș

i gazon. Acest stimulator de crestere este compatibil cu majoritatea produselor de uz fitosanitar (erbicide, fungicide, insecticide).



83 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page