top of page

Pere


Cultura părului necesită lucrări speciale de întreținere și condiții optime pentru a obține o recoltă bogată și de calitate.

Perele ar trebui alese mai bine pentru livezile de pere decât pentru livezile de mere. Pereii se dezvoltă mai devreme decât mării și, prin urmare, mugurii de flori sunt ușor deteriorați de înghețurile de primăvară și înghețurile de iarn


Plantarea pomilor și înființarea culturii părului Perioada optimă pentru plantarea pomilor este toamna deoarece astfel este asigurată refacerea sistemului radicular și cicatrizarea rănilor de pe rădăcini, iar primăvara vor intra timpuriu în vegetație. Bineînțeles, trebuie respectate cerințele culturii părului față de factorii de mediu. Plantarea se poate face și primăvara, odată ce terenul permite acest lucru. Pregătirea portaltoiului Altoirea reprezintă o etapă esențială pentru înființarea culturii părului. Pentru puieții de păr franc (portaltoi generativ) altoirea se face în luna iulie, de regulă în ghivece deoarece oferă rezultate bune, iar pomii vor avea un sistem radicular ramificat. Portaltoii de păr franc au o creștere lentă, dar uniformă. Pregătirea terenului Lucrările care trebuie efectuate în această etapă sunt desfundatul, aplicarea fertilizării de bază și nivelarea terenului. Apoi, trebuie efectuat pichetatul, săpate gropile, repichetatul, folosirea materialului săditor și plantarea propriu-zisă a pomilor.


Perii necesită sol adânc, bogat în apă, argilos sau nisipos, de clasă II, III și IV, cu un pH de 6,2-6,7. Cresc mai rău pe solurile nisipoase decât mării. Parul este sensibil la nivelurile ridicate ale apelor subterane și moare rapid în solurile umede. Nivelul optim al apei subterane pentru pere pe portaltoiul pitic ar trebui să fie de aproximativ 120 cm, iar pe răsaduri – aproximativ 180 cm.

La fel ca în fiecare cultivare, și în cultivarea pere, cantitatea și calitatea randamentului depind de tehnologia agricolă corectă. Fertilizarea este un factor important. Pentru a determina cu exactitate dozele de îngrășăminte care ar trebui aplicate, ar trebui efectuate teste chimice ale solului și examinarea conținutului de minerale din frunze. Baza fertilizării ar trebui să fie fertilizarea solului. Cu toate acestea, în cazul unei deficiențe sau a unui conținut redus de substanțe nutritive, precum și în condiții de absorbție sau mișcare limitată a acestor substanțe nutritive în plantă, ar trebui utilizată fertilizarea foliară eficientă.

Tehnologii de fertilizare Având în vedere diversele așteptări ale fermierilor din domeniul nutriției culturilor, am pregătit trei propuneri complete pentru fertilizarea foliară. Următoarele tehnologii au fost pregătite ca răspuns la aceste așteptări, pentru a hrăni în mod optim culturile și sunt ilustrative. Dacă aveți întrebări cu privire la detaliile tehnologiei și la ajustarea dozelor individuale ale produselor indicate, vă rugăm să contactați echipa noastră.


Tehnologia de platină


Tehnologia de aur


Tehnologia de argint



2 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Nuci

Piersici

Zmeură

bottom of page