top of page

Planificarea datei procedurii de aplicare a îngrășămintelor foliare

Actualizată în: 21 iul. 2022

Planificarea datei tratamentului foliar este un element foarte important care vă permite să profitați din plin de posibilitățile de fertilizare foliară cu îngrășămintele Ekoplon. Este important să fie aplicat la momentul potrivit și în anumite condiții. Pentru a verifica perioadele în care anumite culturi ar trebui fertilizate cu ingredientele date, vă rugăm să consultați recomandările de fertilizare Tehnologii de fertilizare pregătite de specialiștii noștri.


De asemenea, este important să planificați corect data procedurii, luând în considerare condițiile meteorologice și alți factori. Cunoștințele de bază pe care le veți dobândi citind acest articol vă vor permite să profitați la maximum de posibilitățile oferite de îngrășămintele Ekoplon.

Plantele preiau substanțe nutritive nu numai din sol prin sistemul radicular, ci și prin fertilizarea foliară prin frunze (în principal prin organele naturale ale frunzelor, adică stomatele și lenticelele). Pentru a obține rezultate optime, tratamentul trebuie efectuat atunci când plantele au produs deja un număr suficient de frunze bine dezvoltate, în funcție de specia plantei de cultură. Un factor important care trebuie luat în considerare la alegerea datei fertilizării sunt condițiile meteorologice din timpul tratamentului și imediat după acesta. Nu se recomandă utilizarea îngrășămintelor în zilele cu vânt, cu prea mult soare și în zilele ploioase.


Pentru utilizarea completă și eficientă a nutrienților furnizați prin tratamentul foliar, se recomandă efectuarea tratamentelor la temperaturi cuprinse între 10-20 ° C. În zilele însorite, tratamentul trebuie efectuat dimineața devreme sau seara, astfel încât plantele umezite cu soluția să absoarbă preparatul aplicat cât mai mult timp, ceea ce are un efect pozitiv asupra absorbției ingredientelor.

Condițiile ideale sunt vremea tulbure și dimineața devreme sau seara când țesuturile plantei sunt relaxate și ingredientele pătrund cu ușurință în interiorul plantei. Părțile verzi ale plantei, cu cât absorb mai ușor substanțele nutritive, cu atât rămân mai mult umezite cu îngrășământul.


Tratamentul de fertilizare foliară asigură o absorbție și introducere rapidă de macro și microelemente în părțile supraterane ale plantelor, prevenind în mod eficient bolile, deficiențele de nutrienți și reducerea randamentului ( Condițiile ideale sunt vremea tulbure și dimineața devreme sau seara când țesuturile plantei sunt relaxate și ingredientele pătrund cu ușurință în interiorul plantei.

Părțile verzi ale plantei, cu cât absorb mai ușor substanțele nutritive, cu atât rămân mai mult umezite cu îngrășământul. Tratamentul de fertilizare foliară asigură o absorbție și introducere rapidă de macro și microelemente în părțile supraterane ale plantelor, prevenind în mod eficient bolile, deficiențele de nutrienți și reducerea randamentului.


Părțile verzi ale plantei, cu cât absorb mai ușor substanțele nutritive, cu atât rămân mai mult umezite cu îngrășământul. Tratamentul de fertilizare foliară asigură o absorbție și introducere rapidă de macro și microelemente în părțile supraterane ale plantelor, prevenind în mod eficient bolile, deficiențele de nutrienți și reducerea randamentului

Pentru a rezuma, procedura trebuie efectuată:

  1. Dimineața (după căderea roua) sau seara,

  2. La temperaturi cuprinse între 10-20 ° C (în zilele calde după 20:00),

  3. Când există puțină lumină solară (se recomandă efectuarea procedurii în zilele înnorate),

  4. Când umiditatea aerului este ridicată,

  5. Când umiditatea solului este bună.

14 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page